Τα 3 Πιο Επικίνδυνα Αυτοκίνητα Όλων Των Εποχών

Τα τελευταία χρόνια, εδώ και έναν αιώνα δηλαδή, η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα στον σχεδιασμό και την κατασκευή των αυτοκινήτων. Είναι τώρα πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά από πλευράς καυσίμου και πιο πολυτελή από ποτέ.

Τα 3 Πιο Επικίνδυνα Αυτοκίνητα

Ωστόσο, η μεγαλύτερη βελτίωση έχει αναμφισβήτητα σημειωθεί στο θέμα της ασφάλειας ενός αυτοκινήτου. Στο παρελθόν, όσοι επιθυμούσαν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις μπορεί συχνά να έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο, επιλέγοντας λάθος τρόπους μεταφοράς.

Τώρα, όμως, με ολοένα και πιο προηγμένη ασφάλεια τεχνικά χαρακτηριστικά, η ασφάλεια είναι σχεδόν δεδομένη στους δρόμους με τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί και για τα οχήματα που ακολουθούν.

DeLorean DMC-12

DeLorean DMC-12

Μολονότι το DeLorean είναι γνωστό για το ρόλο του σε πάρα πολλές ταινίες, επίσης έχει τη φήμη ότι είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αυτοκίνητο. Η μοναδική σχεδίαση του αυτοκινήτου μαζί με τις παράξενες πόρτες σήμαινε ότι σε ένα δυστύχημα θα μπορούσαν εύκολα να μπλοκάρουν και να παγιδέψουν τον οδηγό.

Το θέμα περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ασφάλεια απελευθέρωσης στην πόρτα και τα μικρά παράθυρα, καθιστώντας δύσκολο για όποιον παγιδευτεί μέσα να καταφέρει να διαφύγει.

Ford Mustang

Ford Mustang

Το Ford δεν έχει κανένα πραγματικό μειονέκτημα εκτός από το ότι οδηγεί άμεσα σε τροχαία ατυχήματα ή οδικά ατυχήματα και εξακολουθεί να είναι στατιστικώς μία από τις πιο επικίνδυνες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις και οι θάνατοι που αφορούν το αυτοκίνητο είναι τέσσερις φορές συχνότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των υπόλοιπων αυτοκινήτων. Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι το αυτοκίνητο είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με τη δύναμη και την ταχύτητα του, με την έννοια ότι άπειροι οδηγοί μπορούν να αγοράσουν ένα ενώ ακόμη νέοι.

Αυτοί οι οδηγοί είναι πολύ πιο πιθανό να χάσουν τον έλεγχο σε υψηλή ταχύτητα, οδηγώντας σε θανατηφόρα ατυχήματα.

Hyundai Pony

Hyundai Pony

Πωλούνται σε όλο τον κόσμο, το Hyundai Pony αυξήθηκε σε δημοτικότητα χάρη στη φθηνή τιμή σε σύγκριση με παρόμοια οχήματα στην αγορά. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στον Καναδά, με περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα να πωλούνται σε μόλις δύο χρόνια από το 1984 έως το 1985.

Σχολιάστε