Σχεδιασμός Και Κατασκευή Των Αυτοκινήτων Μέσα Στον Χρόνο

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι ένα ζήτημα που απαιτεί πολλές πληροφορίες για την κατανόηση.

Τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά με βάση άμαξες το 1769, αλλά μόλις το 1885, όταν το πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο είδαν άνθρωποι. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν επειδή αυτή τη στιγμή οι λαμπτήρες φυσικού αερίου έγιναν mainstream και τα αυτοκίνητα χρειάζονταν να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν επίσης.

Μόνο το 1901, όταν ο Henry Ford ξεκίνησε την επανάστασή του στην παραγωγή αυτοκινήτων με το Model T, το οποίο είχε έναν κινητήρα που έτρεχε αέριο άνθρακα αντί βενζίνης ή ατμού. εισήγαγε επίσης γραμμές συναρμολόγησης στη μαζική παραγωγή (Ford Motor Company).

Ford Model T
Ford Model T

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτοκινήτων είναι ένα σημαντικό μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι η διαδικασία σχεδιασμού, ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής μηχανοκίνητων οχημάτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία περιλαμβάνει κατασκευαστές οχημάτων, αντιπροσωπείες, καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων και άλλα.

Η διαδικασία σχεδιασμού περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων:

  • διαμόρφωση στόχων σχεδιασμού για ένα δεδομένο έργο
  • συλλογή απαιτήσεων πελατών
  • δημιουργία σχεδίων σε προσομοίωση υπολογιστών ή με εικονικά πρωτότυπα
  • δοκιμή των σχεδίων με φυσικά πρωτότυπα
  • και επιλογής κατάλληλης διαδικασίας κατασκευής για την παραγωγή πρωτοτύπων ανταλλακτικών

Για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση των καταναλωτών, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να επενδύουν σε μεγάλα νέα έργα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό τους οδήγησε να ανακυκλώσουν τα παλιά τους μοντέλα καθώς και να αναπτύξουν νέα αυτοκίνητα για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση των καταναλωτών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να επενδύσουν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής τους και στην επανεξοπλισμό των εργοστασιακών γραμμών.

Μια Σύντομη Ιστορία Της Αυτοκινητοβιομηχανίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε μια μακρά και ταραχώδη ιστορία. Η βιομηχανία ξεκίνησε με τον κινητήρα καύσης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Panhard et Levassor στη Γαλλία. Η εφεύρεση του κινητήρα καύσης στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν μια σημαντική καμπή για τα αυτοκίνητα.

Ένα από τα πρώτα οχήματα ήταν ένα βαγόνι που χτίστηκε από τον George Stephenson το 1814. Το 1838, μια από τις πρώτες ατμομηχανές έτρεξε στην Αγγλία. Το 1903, ο Henry Ford εφευρέθηκε και παρήγαγε το πρώτο του αυτοκίνητο από μια κινούμενη γραμμή συναρμολόγησης.

Παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών, αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της αστάθειας και της πολυπλοκότητάς της. Αυτή η βιομηχανία καθοδηγείται από την καινοτομία και συχνά υπάρχουν νέες ιδέες που αναστατώνουν τον τρόπο λειτουργίας της.

Αν και το αυτοκίνητο δεν είναι καινούργιο, συνεχώς εξελίσσεται. Έχει υποστεί πολλούς μετασχηματισμούς στην ιστορία του για να μετακινηθεί από το ένα κράτος στο άλλο και από τη μια εποχή στην άλλη. Με όλες αυτές τις αλλαγές, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν πόσο επιτυχές ή ανεπιτυχές θα είναι ένα αυτοκίνητο, όπως τα χαρακτηριστικά του οχήματος, το σημείο τιμής του και η πηγή ισχύος ή η απόδοση καυσίμου.

Το Πρώτο Αυτοκίνητο Στην Αμερική Και Το Πρώτο Μοντέλο T Ford Car

Πιστεύεται ότι το πρώτο αυτοκίνητο στην Αμερική ήταν ένα “άσπρο άλογο” που ανήκει στον Thomas Jefferson. Το αυτοκίνητο ανήκε στον Τόμας Τζέφερσον και τη σύζυγό του Μάρθα και κατασκευάστηκε από ξύλο στο αγρόκτημά τους. Η εταιρεία White Horse Car, που ονομάζεται επίσης White Horse Carriage Works, ιδρύθηκε το 1855 από τον Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια.

Το πρωταρχικό κίνητρο του Jefferson για την ίδρυση της εταιρείας ήταν να κατασκευάζει και να πωλεί άμαξες. Συναντήθηκε με επιτυχία εναντίον ανταγωνιστών όπως ο John Fitch και ο George Wallis, οι οποίοι επίσης παρήγαγαν παρόμοια οχήματα.

Όσον αφορά το πρώτο μοντέλο T Ford Car, ο Henry Ford ξεκίνησε την παραγωγή του τον Οκτώβριο του 1908. Αυτό το όχημα είχε σχεδιαστεί με μια γραμμή συναρμολόγησης που του επέτρεπε να κατασκευάζεται με ρυθμό ενός κάθε δέκα λεπτά. Ο Henry Ford θα εισήγαγε αργότερα την έννοια της μαζικής παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία όταν μετέφερε την εταιρεία του από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν σε ένα νέο εργοστάσιο κοντά στο Highland Park, Michigan το 1909.

Πώς Άλλαξαν Τα Αυτοκίνητα Τα Τελευταία 60 Χρόνια;

Τα τελευταία 60 χρόνια, ο τρόπος με τον οποίο άλλαξαν τα αυτοκίνητα δεν είναι κατανοητός. Τα αυτοκίνητα έχουν γίνει φθηνότερα, πιο προσβάσιμα και ασφαλέστερα. Τα αυτοκίνητα θεωρούνται αναγκαιότητα της σύγχρονης ζωής και αυτό έχει μεταφραστεί σε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους τα χρησιμοποιούν.

Δεν πρόκειται μόνο για εργασία ή σχολείο. Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από μετακίνηση μέχρι αθλητικά, πηγαίνοντας για ψώνια, μετακινήσεις στο γυμναστήριο και ακόμη και καθαρισμό του σπιτιού σας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης δει το μερίδιο των σκαμπανεβάσεών της με την πάροδο του χρόνου λόγω παραγόντων όπως η διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, ο κορεσμός της αγοράς, οι κυβερνητικοί κανονισμοί για την αποδοτικότητα των καυσίμων και τα μέτρα ασφάλειας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δει το μερίδιό της στα σκαμπανεβάσματα όλα αυτά τα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, τα επιβατικά αυτοκίνητα σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις, ενώ η αγορά φορτηγών και SUV σημείωσε άνοδο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας ενδιαφέρων τομέας που πρέπει να μελετήσει εκ των υστέρων, επειδή υπάρχει εδώ και πολύ καιρό που μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε τις αλλαγές στις τάσεις με την πάροδο του χρόνου. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά που καθιστούν δύσκολη την πρόβλεψη τάσεων που θα επηρεάσουν τη συνολική επιτυχία ή αποτυχία της.

Με συνολικό αριθμό οχημάτων που πωλήθηκαν σε 24 εκατομμύρια μονάδες στις ΗΠΑ πέρυσι, δεν είναι περίεργο γιατί αυτή η αγορά κυμαίνεται τόσο πολύ από έτος σε έτος. Δεν είναι ασυνήθιστο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βιώνουν τεράστιες αυξήσεις και πτώσεις σε διαφορετικές περιόδους του έτους λόγω των αγοραστικών συνηθειών των καταναλωτών, των κυβερνητικών αλλαγών και άλλων παραγόντων εκτός